• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

S.S.V. Waiwerdermaid'n

S.S.V. Waiwerdermaid’n is een vereniging die is aangesloten bij de KNSA en is opgericht in april 1984. De vereniging telt rond de 160 leden, waaronder een kleine groep vrouwen en jeugdleden. Schutters hebben de mogelijkheid om kleiduiven te schieten (met hagel) en kogel te schieten. Kogelschutters kunnen verschillende disciplines schieten zoals groot kaliber geweer (GKG), grootkaliber pistool/revolver (GKP/R), klein kaliber geweer ((KKG) en klein kaliber pistool/ revolver (KKP/R). Voor deze disciplines is een 50 meter baan en een 300 meter baan beschikbaar. De vereniging heeft een aantal eigen wapens welke door de leden gebruikt kunnen worden. De clubavond is op de donderdag van 19-22 uur.

 

Activiteiten

Ieder jaar worden er een aantal wedstrijden georganiseerd voor zowel de hagel- als de kogelschutters. Voor hagelschutters zijn dit jachtparcoursen etc. en voor de kogelschutters kan men kiezen uit bovenstaande disciplines.
Alle schutters doen jaarlijks automatisch mee aan een clubcompetitie. Voor de geoefende schutter is er ook de mogelijkheid om mee te doen aan KNSA-wedstrijden zowel district als landelijk.

 

Lidmaatschap en lessen

Iedereen, die overweegt lid te worden (minimum leeftijd 10 jaar), dient te beginnen met het overleggen van een bewijs van goed gedrag (VOG). Als eerste start men een ½ jaar als aspirant en een onervaren schutter is verplicht om instructielessen te nemen. In deze lessen wordt de omgang met een wapen aangeleerd en krijgt men les in het hanteren van de veiligheidsregels. Er worden minimaal 5 lessen gegeven door een gediplomeerd instructeur. Na de aspirant-periode gaat het lidmaatschap verder met 1 jaar gewoon lidmaatschap. In die periode is de schutter nog steeds verplicht om onder begeleiding te schieten met een wapen van de vereniging. Wanneer ook dat jaar goed is verlopen gaat de schutter door naar een volwaardig lidmaatschap en dan mag ook de procedure tot de aanschaf van een eigen wapen gestart worden, mits aan de eisen wordt voldaan (zie website van de vereniging).  Om kennis te maken met de schietsport is er de mogelijkheid van introductielessen (3 op jaarbasis). Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de vereniging.

 

Verdere informatie

Voor nadere informatie kunt u op donderdagavond bellen naar de schietbaan en vragen naar de secretaris of de penningmeester van S.S.V. Waiwerdermaid’n. Telefoonnummer  0596-630207.

Meer informatie en contactadressen kunt u vinden op de website van de vereniging www.wwmdelfzijl.nl