• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Schietclub arduennaGeachte Jacht- en Schuttersvriend, Uw eerste ervaring met de praktijk van het jachtschieten deed u waarschijnlijk op bij het kleiduiven schieten. Bij de voorbereidingen voor het jachtexamen. Wellicht heeft u er ook wel eens over gedacht deze vorm van jachtschieten wat vaker te beoefenen. Gewoon voor de sport of mede om de schietvaardigheid op peil te houden of te verbeteren, zowel voor het hagelschieten als voor het kogelschieten. (revolver, .22 buks of Groot Kaliber geweer)

Hierbij vindt u enige informatie over de sportschietvereniging "Arduenna". Deze vereniging welke bestaat sinds 1973, is ontstaan uit een groep enthousiastelingen, met de jacht als gemeenschappelijke achtergrond, die het schieten "achter de boerderij" beoefenden.

Door de strengere regelgeving moest naar een permanente locatie worden gezocht. Uiteindelijk heeft Arduenna haar activiteiten  naar de Sportschietbaan Delfzijl verplaatst. Deze bevindt zich aan de Westerlaan 4 te Delfzijl.

In de loop der jaren zijn er schutters uit alle geledingen van onze maatschappij bijgekomen, maar de agrarische achtergrond bleef behouden. Dat houdt onder meer in dat de onderlinge contacten en een plezierige verstandhouding evenzeer van belang worden geacht. Bij het schieten worden zoveel mogelijk allerlei gevarieerde jachtsituaties benaderd; er is op iedere schietavond weer een ander parcours. Ook worden er regelmatig wedstrijddisciplines geschoten. De schietkalender loopt van februari tot begin december, om de veertien dagen, op vrijdagavond vanaf 19.30 uur.

De resultaten worden per avond ingedeeld in drie klassen. Aan het eind van het seizoen worden de tien beste resultaten bij elkaar opgeteld en wordt een totaalstand opgemaakt waarbij voor de regelmatige deelnemer altijd een prijs valt te winnen! Aan het begin van het seizoen is er een jaarvergadering waar o.a. ook de resultaten en de prijzen van het afgelopen seizoen bekend worden gemaakt.

Hopelijk is uw nieuwsgierigheid nu gewekt en bent u geïnteresseerd in het lidmaatschap van Arduenna. Natuurlijk is het in overleg mogelijk om een of meer keren mee te doen en de sfeer te proeven, voordat u een besluit neemt over het lidmaatschap. Indien gewenst kan ook gebruik worden gemaakt van baanwapens en of instructie van erkende instructeurs die in onze club aanwezig zijn.

 

Wat is er vereist voor het lidmaatschap?

u moet in het bezit zijn van een jachtakte

De contributie voor leden bedraagt 55 euro per jaar. (Wordt jaarlijks op de ledenvergadering vastgesteld). Per schietronde betaalt iedereen nog voor de kleiduiven , eigen patronen nr 7 staalhagel, kunnen worden meegenomen of kunnen worden gekocht op de schietbaan.

 

Geïnteresseerd?

Meer informatie kunt u krijgen bij een van de onderstaande adressen.

Tot ziens op de schietbaan!

Voorzitter:
R.Kievitsbosh
Tel. 06-54675827 

Secretariaat:
H.E. Evers
Tel:  

 

De vrijdag-avonden dat Arduenna schiet  in 2019  zijn

Januari:         18        
Februari:       1 en  15       
Maart:           1 , 15 en 23      
April:           12 en 26                 
Mei:             10 en 24            
Juni:              7 en 21        
Juli:               5 en 19      
Augustus:      30 
September:   13 en 27
Oktober:       11 en 25
November:    8 en 22
December:    6

 

 

 

Arduenna 19 febr. 2019

 

 

Olympische Trap  bij de eende put

1 x inkomer 2

1 x afgaander 3

1 x dwars 4

1 x afgaander 1

1 x inkomer 2 + dwars 4  os

1 x afgaander 1 + afgaander 3  os

 

 

Haas

 1 x inkomer

 1 x boogje

 1 x inkomer + boogje os

 2 x inkomer + boogje sim

 

 

Skeet 2

Post 1 en 2       -  6 en 7

Doubletten os

 

 

Skeet 1       staan naast hok E

 

          1 x  overkomer

          1 x inkomer A

          1 x afgaander E

          1 x boogje D

          1 x overkomer + boogje os

          1 x afgaander E + inkomer A

 

 

Hoge toren  (helemaal boven in)

 

          1 x machine 1

          1 x machine 2

          2 x batue

          1 x machine 1 en 2 os

          1 x machine 1 en batue os