• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Voor het kleiduiven schieten zijn in de loop der jaren allerlei variaties bedacht. Een tweetal daarvan zijn internationaal gereglementeerd; Sport Skeet en Olympische Trap. Dit zijn echte competitiesporten en ook erkent als Olympische disciplines. Onze schietbaan beschikt over 2 skeetbanen, Olympische Trap en diverse banen waar een jachtparcours "parcours de chasse" geschoten kan worden.

Zo’n jachtparcours is als het ware een nabootsing van de jacht. Bij het kleiduiven schieten wordt gebruik gemaakt van een dubbelloops jachtgeweer. In principe kan men dus tweemaal een patroon verschieten. Uit veiligheidsoverwegingen krijgt de beginnende schutter echter één patroon per schietbeurt.

Hagelpatronen zijn gevuld met een groot aantal metalen balletjes. Hiermee wordt geschoten op schotelvormige voorwerpen "kleiduiven" welke door daarvoor geschikte machines met grote snelheid worden weggeworpen. Naar gelang de afstand groter wordt spreidt de hagelbundel zich geleidelijk waardoor de dekking afneemt. Bovendien loopt na ± 50 meter de snelheid van de kogeltjes aanzienlijk terug, wat tot gevolg heeft dat de kleiduif niet goed meer breekt.

Voor vragen over de mogelijkheden inzake kleiduiven schieten neem vrijblijvend contact met ons op. Een kleiduif is een (vliegend) schotelvormig voorwerp met een doorsnede van ± 12 cm. en wordt geperst uit zand en kleefmiddel. Voor de goede zichtbaarheid wordt er vaak een kleurtje op gespoten, meestal oranje. Het kleiduiven schieten is geschikt voor vrijwel iedereen, mannen en vrouwen vanaf 16 jaar. Pas uw schoeisel echter aan de weersomstandigheden aan, want kleiduiven schieten is een buitensport.