S.V. De Holtschutters

SV de Holtschutters

SV de Holtschutters is een vereniging van mensen van alle rangen en standen, maar met een gemeenschappelijke hobby; het sport schieten. De vereniging is opgericht op 2 april 1976 en telt op dit ogenblik 125 leden, deze leden zijn verdeeld in een aantal hagelschutters en een aantal kogelschutters. De thuisbasis van de club is het restaurant annex café Het Norgerhout in Norg.

Hier bevindt zich ook de schietkelder voor het schieten met Klein Kaliber wapens, zoals geweer/pistool/revolver. Tot 1990 werd op deze locatie ook het kleiduif schieten beoefend, maar dit is nu verlegd naar het Sportschietcentrum Delfzijl, waar de Holtschutters sinds 2001 lid van zijn.

 

Het kleiduifschieten vindt plaats op de donderdagavond van 19.00 uur tot 22:00 uur.

 

Ook wordt hier door een groeiend aantal leden het groot kaliber geweer schieten beoefend.

 

Lidmaatschap

Wanneer u een bewijs van goed gedrag kunt laten zien en u bent boven de 16 jaar dan is het mogelijk om lid te worden van de Holtschutters. Voor het lidmaatschap verwijzen wij u graag door naar onze website (zie onderaan de pagina). De verschoten munitie en kaarten worden één keer per jaar afgerekend wanneer u in Norg schiet. Op de schietbaan in Delfzijl worden de verschoten kogelpatronen/kaarten en hagelronde’s per keer afgerekend.

 

Bij eventuele aanpassingen in het bedrag voor het lidmaatschap zullen wij deze vermelden op onze eigen website.

 

Lessen en instructie

In het begin wordt er onder leiding van een instructeur geschoten, die u de regels van het schieten en de veiligheid bijbrengt. Dit duurt naargelang uw inzet en vaardigheid. SV de Holtschutters is aangesloten bij de K.N.S.A., er wordt dan ook gehouden aan de door hen opgestelde regels.

 

U bent geïnteresseerd?

Dan kunt u komen kijken iedere woensdagavond vanaf 19:00 uur bij Dinercafé Norgerhout aan de Asserstraat 55 in Norg, tel: 0592-612359
en op donderdagavond vanaf 19.00 uur bij Sportschietcentrum Delfzijl, Westerlaan 4 te Meedhuizen.

 

Kijk ook op onze site www.schietverenigingdeholtschutters.nl
Graag tot ziens!

 

Op Woensdagavond vanaf 19:00 uur in het Dinercafe Norgerhout
Op donderdagavond van 19:00 tot 22.00 uur op het Sportschietcentrum Delfzijl